Gouden Koets - Modelfiguren

Nederlandse Stichting voor Modelfiguren

Ga naar de inhoud
De Gouden Koets
30mm

Ieder jaar op de 3de dinsdag van september, rijdt de Gouden Koets door Den Haag. Zij is dan het middelpunt van een kleurige stoet, bestaande uit de diverse onderdelen van het leger en van de politie, gekleed in galatenue.
De Gouden Koets, gebouwd in Renaissancestijl, is in 1898 aan Koningin Wilhelmina door de Amsterdamse burgerij aangeboden ter gelegenheid van haar inhuldiging. Bijna alle onderdelen zijn met bladgoud bedekt, de vering wordt verkregen door brede leren riemen.

De allegorische beelden boven op de Koets dragen de koninklijke kroon en waardigheidstekenen, terwijl de kroonlijst op de hoeken de koninklijke wapens door kinderfiguren omlauwerd bevat. Tevens vindt men daar de wapens van de 11 provinciën en van Amsterdam.
De paneelschilderingen beelden allegorische voorstellingen uit. Tenslotte bevat het bokkleed ter weerszijden het rijkswapen.
De koets wordt getrokken door vier "Zwolse" zwarte tweespannen. De paarden zijn getuigd met zwarte gelakte tuigen, waarop o.m. is aangebracht het embleem van de Militaire Willemsorde in geel koper. De schabrakken onder de tuigen, de sierbeugels en de lange teugels van de 6 achterpaarden zijn rood. Deze paarden worden bestuurd door de koetsier op de bok, terwijl de voorste 2 paarden worden bestuurd door een jockey, gezeten op het 1ste rechter paard.
SN57
De gouden Koets
Dit product is niet beschikbaar.
4.50 €
Toevoegen
SN58
Achterspan
Dit product is niet beschikbaar.
2.25 €
Toevoegen
SN59
Middenspan
2.25 €
Toevoegen
SN60
Voospan
2.25 €
Toevoegen
SN61
Jockey
1.30 €
Toevoegen
SN62
Lakei
1.30 €
Toevoegen
SN63
Opperstalmeester
2.25 €
Toevoegen
Geef je op voor onze nieuwsbrief
Terug naar de inhoud