Nederlandse Stichting voor Modelfiguren - Modelfiguren

Nederlandse Stichting voor Modelfiguren

Ga naar de inhoud
De NSM
De Nederlandse Stichting voor Modelfiguren is opgericht in 1955. Het is hèt platform in Nederland voor modelbouwers, verzamelaars van en geinteresseerden in uiteenlopende soorten figuren.

Doelstelling van onze stichting is:  

De bevordering en verbreding van de kennis omtrent de toepassing van modelfiguren in de ruimste zin van het woord, met de culturele en militaire geschiedenis van Nederland als inspiratie.


ACTUEEL
Voorjaarsbijeenkomst 2023
 
De voorjaarsbijeenkomst van 6 mei op het Fort aan de Buursteeg werd een groot succes.
De weergoden waren ons welgezind waardoor niet alleen de gietdemonstratie, maar ook een van de verkoopstandjes lekker buiten konden worden opgesteld. In de hal van het bezoekerscentrum Grebbelinie stond een wargame tafel die veel belangstellenden trok.
 
Er was ruim gelegenheid om nieuwe én oude figuren te kopen of tips en trucs uit te wisselen. Niet alleen oude bekenden, maar ook een aantal nieuwe begunstigers hadden een dag die in alle opzichten de moeite waard was.
 
Op naar de volgende bijeenkomst. Houd website en nieuwsbrief in de gaten voor datum en plaats.
Laat maar zien die figuren
Om een idee te krijgen waar anderen mee bezig zijn vragen we onze leden om voor het volgende nummer van de TTR foto's op te sturen van door hen beschilderde figuren uit de serie "vredesmissies" of "Bataafse republiek".
Wees daarbij vooral niet te bescheiden. Het hoeft echt geen museumkwaliteit te zijn.
Stuur uw foto's naar info @ modelfiguren .nl  
Onze figurenshop

Gaf de NSM in de eerste 40 jaar van haar bestaan uitsluitend platte figuren uit. De laatste jaren zijn ronde figuren ook steeds meer onderdeel van haar collectie gaan uitmaken. In onze shop kunt u dan ook heel veel platte en ronde (of driedimensionale) figuren tegenkomen. Rode draad is dat ze altijd 'iets' met de Nederlandse cultuur en geschiedenis te maken hebben.
En let op: de prijzen staan bij alle figuren vermeld. Leden van de NSM ontvangen 15% korting op platte figuren en maar liefst 25% korting op onze ronde figuren. Het lidmaatschap heb je er dus zo uit. Ga hier naar onze webshop>>
Geef je op voor onze nieuwsbrief
Terug naar de inhoud