Uit de bladen - Modelfiguren

Nederlandse Stichting voor Modelfiguren

Ga naar de inhoud
Actueel 2017
Uit de bladen

De eerste bladen van dit jaar, of eigenlijk beter, vooral de laatste van 2016, zijn binnen.
Een kort overzicht uit de inhoud van de (figuren)bladen die we de afgelopen weken ontvingen.

Wargames soldiers en strategy heeft als rode draad wargame in winterse omstandigheden. Uiteraard niet voor de spelers zelf maar voor de setting van de spelen. In meerdere artikelen worden veldslagen beschreven, althans vooral in wargame variant, die zich afspeelden tijdens de winters van wereldoorlog 2. Ook een leuk overzicht van 28mm figuren van verschillende legers die hiervoor geschikt zijn. Verder uiteenlopende scenario’s en achtergronden voor games die zich over de hele wereld afspelen. In het overzicht van nieuwe figuren ook een positief bericht om de 28mm figuren van May40 miniatures.

In de Sammlernachrichten van de Oostenrijkse tinnen figurenclub een kort artikel over de succesvolle bijeenkomst in Wenen van verzamelaars en vooral een erg uitgebreid artikel over de wapens en tactieken gebruikt in het oude Egypte.

The Journal van de British Flat Figure Society had moeite met het verzamelen van kopij deze keer. Iets waar de redactie zich ook over beklaagt. Het is dan ook een nummer geworden met vooral veel foto’s van (nieuwe) figuren met als centraal artikel de slag bij Plassey uit 1757. Hier versloegen de Britten met groot gemak het Indische leger waarna ze zich heer en meester mochten noemen van heel Bengalen. De slag wordt helemaal uit de doeken gedaan met behulp van een diorama met vele figuren.

Figurenjournal staat deze keer wel heel erg uitgebreid stil bij de speelgoedfiguren beurs in Bad-Nauheim. Een jaarlijkse, grote beurs die door het blad zelf word georganiseerd. Het feit dat er zo uitgebreid bij wordt stilgestaan komt waarschijnlijk doordat vanaf volgend jaar de organisatie niet meer in handen is van het blad zelf maar is overgedragen aan anderen. Wat dit gaat betekenen voor de bezoeker is nog even afwachten maar dat er e.e.a. gaat veranderen is wel zeker. Verder een kort artikel over figuren uit de oorlog om Abesinie, 1935, een oude serie Tarzan figuren, compleet met Jane en de plastic forten van de firma Big (voorheen Jean Hofler) op een rij. Wie kent ze niet. Ook het bericht dat Horst Preiser, oprichter van de firma Preiser, afgelopen jaar op 82-jarige leeftijd is overleden.
Geef je op voor onze nieuwsbrief
Terug naar de inhoud