Probleempje in Kulmbach - Modelfiguren

Nederlandse Stichting voor Modelfiguren

Ga naar de inhoud
Actueel 2017
Probleempje in Kulmbach

Dit jaar zal in Augustus weer de 2-jaarlijkse grote tinnen figurenbeurs in het Beierse Kulmbach plaatsvinden.
Deze beurs, beter is het te spreken van een tinnen figuren happening bestaat uit drie delen:
Een grote beurs waar vele verkopers zich presenteren, een wedstrijd met meestal honderden inzendingen en een presentatie van figurenclubs uit heel Europa. Ook de Nederlandse Stichting voor Modelfiguren zal daarbij aanwezig zijn.

Vanouds vindt de beurs plaats in een enorme biertent op de centrale parkeerplaats van het stadje. Direct ernaast bevindt zich dan de hal waar de wedstrijd plaatsvindt en de verenigingen aanwezig zijn.  De biertent staat er altijd al in verband met het grote jaarlijkse bierfeest dat in Kulmbach een week eerder plaatsvindt.
Al enige tijd wordt er een nieuwe parkeergarage onder de centrale parkeerplaats aangelegd. Deze zou op tijd klaar zijn maar afgelopen week liet de bierbrouwer weten daar geen vertrouwen meer in te hebben. Gevolg is dat het bierfeest nu niet in het centrum van Kulmbach maar er net buiten wordt gehouden, op het terrein van de bierbrouwerij in de Lichtenfelserstrasse. Dit heeft ook gevolgen voor de tinnen figurenbeurs. Verkopers, verenigingen en wedstrijd staan nu aanzienlijk verder uit elkaar. Volgens de organisatoren is de wandeltijd tussen beide locaties ongeveer een kwartier maar er zullen ook pendelbusjes worden ingezet. Wel jammer want de nabijheid van alle activiteiten maakt de beurs in Kulmbach nu juist zo bijzonder maar wie echt in figuren is ge├»nteresseerd laat zich uiteraard door een kleine wandeling niet tegenhouden.  
Geef je op voor onze nieuwsbrief
Terug naar de inhoud