Home

Nederlandse Stichting voor Modelfiguren

Home Over ons Nieuws Figuren Tips Shop Producenten Contact
Engels Duits Frans

English  Français   Deutsch

Serie Politionele acties 54 mm

Het is in 2017 precies 70 jaar geleden dat de Nederlandse regering besluit over te gaan tot een grootschalig militair ingrijpen in Indonesië: operatie product. In de geschiedenisboekjes beter bekend als de eerste politionele actie.


Het eerste figuur kenmerk zich door een Britse helm en uitrusting. Hij draagt een korte broek. Bij patrouille in de buitengebieden zal eerder voor een lange broek gekozen zijn, maar op oude foto's zien we dat er ook korte broeken gedragen werden.

Het tweede figuur draagt een Amerikaans uniform, maar een Britse uitrusting en een wapen van Britse makelij. Omdat kleding en uitrusting vaak in kleinere partijen werd aangekocht, afkomstig van verschillende fabrikanten, kunnen we ons wat variatie in kleur permitteren. Niet alleen in broek en shirt, maar ook in uitrusting. Zo werd de Britse webbing in de kleur kaki gebruikt, maar afkomstig uit Brits-indische voorraden ook in de kleur jungle green.

De laatste twee figuren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De een verbeeldt een Brenn-schutter, met de mitrailleur over de schouder. De ander zijn helper / munitiedrager, die naast zijn persoonlijk wapen een kist met magazijnen voor de brenn draagt. Opmerkelijk bij dit duo is dat de armen met geringe aanpassing uitwisselbaar zijn.

Alle vier de figuren te samen vragen er haast om achter elkaar opgesteld te worden op een smal dijkje met aan weerszijde een ondergelopen rijstveld.


Het gaat hier om metalen figuren, bouwdoosjes

Prijs leden: € 7,50

Prijs niet leden: € 10,-

PA 3A en PA 3B vormen een set.
Prijs daarvan: €12,50 voor leden en € 16,50 voor niet leden


Prijs excl. Verzendkosten


PA 1
Infanterist


PA 2
Infanterist


PA 3A

Brenn-schutter

PA 3B

Munitiedrager

Share on Facebook Share on Twitter Share via e-mail Print
Knil PVK Nederlanders Militie1815 Diversen Politionele acties
Bestellen