Home

Nederlandse Stichting voor Modelfiguren

Home Over ons Nieuws Figuren Tips Shop Producenten Contact
Engels Duits Frans

English  Français   Deutsch

Jaarprogramma 2017

Voor het komende jaar hebben we een groot aantal activiteiten op de planning staan.
Hieronder een overzicht. Er staat nog meer op stapel maar onderstaand geeft een aardig beeld van het komende jaar. In ons blad en op deze website zal uiteraard t.z.t. meer informatie komen.


Bijeenkomsten

We zullen ook in 2017 enkele bijeenkomsten organiseren. Onze voorjaarsbijeenkomst vindt plaats op 8 april. We zijn die dag welkom in Bronbeek.    
De najaarsbijeenkomst vindt plaats op 9 september in het vestingmuseum in Naarden. Hiervoor zullen we meerdere verkopers uitnodigen. Ook is het mogelijk dat leden hun eigen (overtollige) figuren verkopen en vooral hun figuren aan elkaar laten zien. Een bring & show gedeelte zal een vast onderdeel uitmaken van onze bijeenkomsten om zo ervaringen en kennis uit te wisselen. Tijdens deze bijeenkomsten zal ook voor de wargamers ruimte worden gereserveerd.
Op 7 oktober zijn we met een stand aanwezig op de vriendendag van het cavaleriemuseum in Amersfoort.

Nieuwe figuren

We brengen in 2017 een fors aantal nieuwe figuren uit. Het eerste kwartaal verschijnt een serie van vier 54mm figuren waarbij de politionele acties uit 1947 centraal staan. Vlak voor de zomer geven we voor het eerst een 90mm plat figuur uit. Het onderwerp daarvan houden we nog even geheim. Na de zomer pakken we wat figuren betreft de draad weer op met onze serie beroemde Nederlanders, waarbij we ons ook hebben laten inspireren door een serie die al jaren door ons als plat wordt uitgegeven en we nu omzetten naar ronde 54mm figuren.


De Tinnen Tafelronde

Uiteraard kunt u het komende jaar weer uitzien naar vier Tinnen Tafelrondes van minimaal 20 pagina’s, boordevol artikelen over figuren en de historische en culturele achtergronden. Naast deze vier uitgaven zullen we ook met een extra Kulmbach editie komen in drie talen.


Workshops

Er staan twee workshops gepland en mogelijk volgt eind van het jaar nog een derde. We beginnen op 25 februari met de workshop mallen maken en tingieten. (zie elders in het blad). Op zaterdag 20 mei organiseren we een workshop fotograferen van figuren. Hoe zet je nu je fraai beschilderde figuur zo goed mogelijk op een foto? Tijdens een workshop in Amersfoort krijgt u hierover van alles uitgelegd. Eind van het jaar proberen we ook nog een beschildercursus te organiseren. Kosten workshops mallen maken en fotografie zijn € 10,-  per keer. Opgave kan via info@modelfiguren.nl


Kulmbach 2017

Van 11 tot en met 13 augustus staan we voor het eerst met een eigen stand op de grote tinnen figurenbeurs in Kulmbach. We brengen daar onze activiteiten en figuren onder de aandacht van de vele duizenden bezoekers. Ook de extra editie van de Tinnen Tafelronde wordt dan uitgedeeld. We zijn met een forse delegatie en de zaterdagavond zullen we in een van de vele horecagelegenheden een ‘Hollandse avond” organiseren. Daarbij zijn uitaard ook de Nederlandse verkopers en bezoekers van harte welkom. De locatie van deze avond wordt op de stand in Kulmbach en via facebook bekend gemaakt.


Excursies
Op zondag 28 mei vindt in Brussel de beurs ‘le petit soldat’ weer plaats. Een beurs geheel gericht op verzamelaars van speelgoedfiguren. Bij voldoende belangstelling zullen we daar met meerdere leden naar toe gaan onder het motto ‘met elkaar meeliften’.

Laatste kwartaal organiseren we een excursie naar het Noorden van het land, in combinatie met ons nieuwe platte 90mm figuur. Daarover in een later stadium meer informatie.


Website en digitale Tinnen Tafelronde
Uiteraard blijven we de website met grote regelmaat met allerlei nieuwtjes ‘verversen’. Via de website kunt u ook oproepen plaatsen en zich opgeven voor de workshops, bijeenkomsten en excursies. Onze gratis digitale Tinnen Tafelronde staat voor volgend jaar ook weer zes keer op de planning. Als u deze nog niet ontvangt geef u dan op via
info@modelfiguren.nl