FIGZ - Modelfiguren

Nederlandse Stichting voor Modelfiguren

Ga naar de inhoud
Actueel 2017
Figz

Nog een paar weken, en dan is het weer zover, Figz in Arnhem. Zoals gebruikelijk de laatste jaren op de eerste zondag van juni.

Dat valt dit keer tegelijk met 1e Pinksterdag.
Figz wordt al enkele jaren georganiseerd en is vooral gericht op de verzamelaar van en wargamer met het kleine figuur. Werd de bijeenkomst de eerste jaren in Kampen georganiseerd, de afgelopen jaren is Arnhem plaats van samenkomst.
Tijdens deze bijeenkomst is weer een aantal handelaren aanwezig waarbij allerlei figuren en benodigdheden kan worden gekocht. Uiteraard vooral kleinere figuren, maar er is ook zeker wel wat te vinden voor de verzamelaars van grotere figuren.

Bij de figuren gaat het vooral om plastic en metalen 20mm of 1/72 figuurtjes. Wie al wat langer met figuren bezig is zal vooral de merknaam ‘ Airfix’  bekend voorkomen. Deze Engelse firma geeft vanaf de jaren 60 al 1/72 figuren uit en heel veel jongens hadden in de jaren 60 en 70 minimaal wel ‘e’en doosje in huis. Airfix is al lang geen marktleider meer, er zijn veel, heel veel vooral plastic figuren bijgekomen. Ze worden voor wargame gebruikt maar zeker ook voor het bouwen van dioram’s die allerlei perioden uit de geschiedenis voor kunnen stellen. De kleine figuurtjes worden dan ook steeds realistischer en gedetailleerder en vaak minutieus beschilderd. Je kunt met recht steeds meer spreken over mini-modelfiguren. Wie de site plastic soldier review bezoekt krijgt een indruk van het enorme aanbod dat er inmiddels is.

De laatste jaren geeft Figz ook een eigen figuurtje uit dat uitsluitend tijdens de bijeenkomst te koop is. Deze keer een Grieks uitziende dame’. Ze had zo in ons komende themanummer van de Tinnen Tafelronde gekund dat over vrouwen en figuren gaat. Bij Figz hoort ook altijd een wedstrijd voor het mooiste beschilderde figuur, diorama e.d.

Locatie
Figz vindt dus plaats op zondag 4 juni,  Dennenweg 106, van 10.00 tot 17.00 uur 6823 MS in Arnhem. Toegang is gratis en er is ook voldoende gratis parkeergelegenheid. Een leuke tijdsbesteding voor 1e Pinksterdag. Meer info op Figz.nl
Geef je op voor onze nieuwsbrief
Terug naar de inhoud