Delprade figuren - Modelfiguren

Nederlandse Stichting voor Modelfiguren

Ga naar de inhoud
Actueel 2017
DelPrado figuren

De firma DelPrado bestaat al enige tijd niet meer. De figuren van deze firma zijn echter nog steeds een gewild verzamelobject en zeker nog wel verkrijgbaar. Minder bekend is dat ze ook nog steeds worden gemaakt.

DelPrado heeft vele series metalen figuren uitgegeven. Ridders, Napoleontisch, oudheid, cowboys en indianen. Het ging hierbij vaak om goed gedetailleerde (meest) 54mm figuren die kant en klaar beschilderd in zogenaamde ‘blister’ verpakkingen konden worden gekocht. Ook zaten er vaak boekjes met uitleg bij waardoor ze ook in tijdschrift kiosken te vinden waren. DelPrado bestaat niet meer maar de figuren worden nog steeds door velen verzameld. Ze zijn vaak voor lage prijzen te koop op allerlei beurzen en via internet (ebay, marktplaats).
Minder bekend is dat in 2015 de firma History Works de productie heeft overgenomen. Een groot deel van de collectie is daar (weer) beschikbaar in beschilderde vorm. De prijzen liggen iets hoger dan de oorspronkelijke DelPrado prijzen maar zijn nog steeds voor dit soort figuren redelijk te noemen. Voor Europese verzamelaars wel een nadeel: History Works is gevestigd in de VS en dat maakt de portokosten nogal fors. Nederlandse verzamelaars doen er daarom toch het beste aan op markten en internet te blijven zoeken. Een bezoekje aan de website van History Works kan uiteraard geen kwaad
Geef je op voor onze nieuwsbrief
Terug naar de inhoud