De voorjaarsbijeenkomst zit erop - Modelfiguren

Nederlandse Stichting voor Modelfiguren

Ga naar de inhoud
Actueel 2017
Bijeenkomst in Bronbeek zit erop

De voorjaarsbijeenkomst is weer achter de rug. Een kleine 50 leden van de NSM kwamen naar Bronbeek in Arnhem Hier werden figuren gekocht en geruild en vooral ook veel gepraat onderling. Uiteraard was er ook voldoende tijd om het museum te bezoeken. Leden van de NSM hadden op vertoon van hun ledenpas gratis toegang deze dag.

Een meer inhoudelijk onderdeel was er deze dag ook. Eerst stond de voorzitter stil bij de stand van zaken van de NSM. Hoe staan we ervoor. Goed nieuws was in ieder geval dat sinds jaren het aantal leden het afgelopen jaar weer duidelijk is toegenomen. Ook een toelichting op de activiteiten die dit jaar nog op stapel staan. En ook het eerste platte 90mm figuur dat de NSM in haar ruim 60-jarige bestaan uitgeeft werd op foto’s getoond. Vanaf juni zal dit figuur breder bekend worden gemaakt en dan ook te koop zijn.

Na dit NSM-nieuws was het tijd voor de gastspreker van de dag. Dat was deze keer Bouko de Groot, auteur van de net verschenen deel uit de Osprey serie Men at Arms: Dutch armies of the 80 Years’ War 1568 – 1648. Bouko nam de deelnemers mee naar de vernieuwingen die Prins Maurits uitvoerde en daarmee de basis legde voor het moderne leger.

Hierna konden de bezoekers nog een van de ongeveer 15 tafels bezoeken waar leden hun figuren toonden, te koop hadden staan of ruilden. De najaarsbijeenkomst vindt plaats op zaterdag 9 september in Naarden.
Geef je op voor onze nieuwsbrief
Terug naar de inhoud